Fysieke fitheid testen: ‘Ik was wel benieuwd, ik ben nog maar 82 en moet nog een aantal jaartjes mee’

Voor de leden van de Bergse Actieve Senioren (BAS) organiseerde Fysioboz en Fitboz afgelopen zaterdag een testmiddag. Iedereen die interesse had, kon zijn of haar fysieke fitheid laten testen op onderdelen zoals algehele gezondheid, lichaamssamenstelling, kracht, uithoudingsvermogen en balans. De eerste 15 deelnemers hebben de testen afgerond. Soms met de bevestiging dat ze fit zijn in relatie tot leeftijdgenoten, soms ook met specifieke aandachtspunten. Zo kan een balans die langszaam aan het afnemen is, of juist angst om te vallen een reden zijn om eens bij een fysiotherapeut langs te gaan. Ook de kracht is een belangrijke parameter. Op het moment dat deze af begint te nemen, is dit een indicatie voor afname van spiermassa. Minder spierweefsel is weer een voorspeller voor de gezondheid en het herstel na ziekte. Ook kwam er bij een deelnemer een verschil in kracht naar voor tussen het linker en rechter been, wat oorzaak bleek te zijn van een afgenomen loopafstand. Op dat moment is het zinvol om kracht te trainen naast het wandelen.

Al met al een geslaagde middag welke in de toekomst wat ons betreft zeker opgevolgd wordt!

De Fitheidsscan voor de leden van de BAS hebben we op maat gemaakt. Een vergelijkbare fitheidsscan bieden we ook bij Fitboz aan. Deze bestaat uit het in kaart brengen van de algehele gezondheid, lichaamssamenstelling, kracht, conditie, lenigheid en indien van toepassing ook balans.

Nieuwsgierig of de gezondheidscheck van Fitboz ook iets voor jouw gezondheid kan betekenen?  Maak vrijblijvend een afspraak en kom eens langs om te zien wat voor jou de mogelijkheden zijn!

Gratis kennismaking en introductie